Tomatensoep

Voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten

  • 750 gram trostomaten 
  • 1 winterwortel 
  • ½ bleekselderij 
  • 1 teen knoflook 
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 30 gram tomatenpuree
  • 1 liter bouillon
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel suiker
  • Versgemalen peper en zout


Benodigdheden

  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Grote soeppan
  • Staafmixer
  • Bereiding

Bereidingswijze 

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Pel en snijd de knoflook fijn.
  3. Schil en snijd de bleekselderij in reepjes.
  4. Schil en snijd de winterpeen in blokjes.
  5. Verhit olijfolie in een soeppan, voeg de tomatenpuree toe en roer deze goed door.
  6. Voeg de azijn, suiker en groente toe. 
  7. Blus af met circa 1 liter bouillon en laat de soep, op laag vuur, circa 10 minuten zachtjes koken.
  8. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  9. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Onder andere lekker met:

Versbereide soepballetjes
Boerenbrood en roomboter
Grof geraspte pittige kaas
Verse kruiden (oregano en tijm)