Aardappelsalade

Voor +/- 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 3 geroosterde paprika′s, in reepjes
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Benodigdheden

  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Kookpan
  • Schaal

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van circa 2 centimeter en kook ze in circa 8 minuten beetgaar.
  2. Roer in een schaal de knoflook met de mayonaise, yoghurt en zout en peper naar smaak, tot een dressing.
  3. Schep de warme aardappelblokjes met de uienringetjes, paprikareepjes en verse kruiden door de dressing en laat het geheel afkoelen (circa 30 minuten).